Over Ariandra

Mijn naam is Ariandra, opgeleid als (forensisch) orthopedagoog en relatie- en gezinstherapeut (NVRG).

Soms heb je een luisterend oor nodig. Iemand van buitenaf, iemand die er verstand van heeft, om even mee te sparren.  Iemand die jou helpt anders te kijken naar jouw situatie waardoor er weer nieuwe mogelijkheden ontstaan.

de visie

Als therapeut

Hoewel ik met veel bevlogenheid werk binnen de gespecialiseerde GGZ, zie ik ook hoe het huidige zorgsysteem steeds minder ruimte biedt aan vragen rondom eenmalige impactvolle gebeurtenissen, levensfaseproblematiek, identiteitsontwikkeling en zingeving. Als cliënt word je sterk gereduceerd tot een klacht of een diagnose met een aangewezen behandelprotocol. Wellicht schrikt dat je af of voelt het alsof jouw probleem niet ernstig genoeg is.

Maar dat betekent niet dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Daarom besloot ik mijn eigen praktijk te beginnen. Ik sta voor therapie zoals die bij jou past. Misschien weken achter elkaar, misschien eens per drie maanden of slechts twee keer per jaar. Een therapeut die je kent en met je meeloopt in de verschillende ontwikkelingen die je in je leven meemaakt.

Ik help je om..

Met de juiste aandacht te ontdekken wat al in je zit. We onderzoeken jouw krachten en kwetsbaarheden en brengen die in lijn met jouw wensen en verlangens.

Ik geloof dat..

Het huidige zorgsysteem niet altijd toereikend is. Soms heb je gewoon een luisterend oor nodig. Geen vragenlijsten, diagnoses, wachttijden en protocollen, maar iemand die jou helpt anders te kijken naar jouw situatie waardoor er weer nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Mijn grootste prioriteit is..

Therapie bieden zoals die bij jou past. Misschien is dat weken achter elkaar, misschien eens per drie maanden of slechts twee keer per jaar. Dezelfde persoon die je kent en met je meeloopt door de verschillende ontwikkelingen die je in je leven meemaakt.

de ervaring

Achtergrond

Na het gymnasium heb ik Pedagogische Wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit Leiden, gevolgd door de master Forensische Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam. Mijn opleiding tot Systeemtherapeut NVRG heb ik gevolgd bij RINO Amsterdam, RINO Utrecht en de Interactie-Academie in Antwerpen.

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor systeemtherapeuten bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie. Dit betekent dat ik een door de NVRG erkende opleiding tot systeemtherapeut heb gevolgd. Daarbij verricht ik gemiddeld ten minste twee dagdelen per week systeemtherapieën en ontwikkel ik mij permanent door het volgen van bij- en nascholingsactiviteiten volgens de eisen van het NVRG Herregistratiereglement.

Naast mijn praktijk werk ik tevens als systeemtherapeut binnen specialistische GGZ. 

“Don’t dig up in doubt what you planted in faith.”

- Elisabeth Elliot

let's meet

Kennismaken

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen of heb je vragen over therapie? Aarzel dan niet om contact op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.