Relatietherapie

Ik geloof dat relatietherapie belangrijk is in alle stadia van een relatie, van net verliefd tot wellicht al bijna uit elkaar. In relatietherapie is ruimte om op een veilige en verbindende manier de patronen te onderzoeken en te duiden, zodat jullie samen een stevige basis kunnen vormen.

Via Flore staat voor bloei. Bloei in de relatie met jezelf en bloei in de relaties met belangrijke anderen. De partnerrelatie is bij uitstek het gebied waar patronen uit het verleden zich aandienen. Het is opvallend hoe vaak we een partner kiezen die het beste in ons naar boven haalt, maar ons eveneens zo kan frustreren. In ons overlevingsmechanisme is ingebouwd dat we personen kiezen met vertrouwde gedragspatronen, wellicht herkenbaar vanuit de relatie met een van je ouders. 

Het mooie is dat een gezonde partnerrelatie een veilige omgeving kan zijn om deze disfunctionele patronen aan elkaar te helen.  Maar dat gaat niet vanzelf. Daarvoor is het van belang je eigen patronen te kennen en de interactie met de patronen van de ander te begrijpen. In relatietherapie is ruimte om op een veilige en verbindende manier de patronen te onderzoeken en te duiden, zodat jullie samen (opnieuw) een stevige basis kunnen vormen.

via flore

Hoe het werkt

Wat doen we in relatietherapie?

  • In kaart brengen van positieve en problematische interacties
  • Ruzies begrijpen en patronen leren doorbreken
  • Elkaar beter leren begrijpen door het ontdekken en communiceren van onderliggende behoeften
  • Verbeteren van intimiteit en seksualiteit

Souls don’t meet by accident

Voor wie?

Twee mensen in alle stadia van hun relatie, hetero, same sex of queer

  • Koppels die net verliefd zijn en een goede basis willen leggen
  • Koppels die voelen dat er iets is waar ze nog niet helemaal de vinger op kunnen leggen
  • Koppels die wat langer samen zijn en het beste uit hun relatie en elkaar willen halen
  • Ruziënde koppels die elkaar weer willen verstaan
  • Twijfelende koppels die willen onderzoeken wat de relatie hen geeft
  • Gescheiden koppels die de communicatie goed willen houden in contact met elkaar en eventuele kinderen

Samen op pad

de therapeut

Ariandra

Ik ben nuchter en directief, maar altijd met compassie en een vleugje humor. Ik hou van aanpakken, ben gericht op verandering en wil samen met jou onderzoeken waar jij van gaat bloeien. Ik ga er in eerste instantie vanuit dat de pakketten die ik aanbied je daadwerkelijk verder brengen. Bij nieuwe vragen of inzichten kunnen we jouw traject uitbreiden met losse sessies. Zo weet je altijd van tevoren waar je aan toe bent, houd ik zelf ook van.